Nieuws

 

20-07-2015

Twee schitterende nieuwe reuen zijn de ''Taigaro Pack'' komen versterken.

Strettonhill Storm Chaser (Sem) is een Duitse Herder LSH en komt bij Carol Taylor vandaan uit Engeland. Hij heeft een super zacht en relaxed karakter en woont bij Peter Delhaas en zijn gezin. We hopen in de toekomst op mooie nakomelingen van hem. Sem is DM vrij.

Smiling Miracle Golden Phoenix (Yukon) is een Samojeed, gefokt door Jekaterina Parijenko en komt uit Letland.Wat een heerlijk hondje, de wereld is 1 grote speeltuin voor hem. Echt een aanwinst voor mijn kennel. Yukon woont bij Jacqueline en Jan Veldt en hun andere 2 Samojeden.

16-01-2015 Weer heel veel nieuwe foto's geplaatst in het fotoalbum van: Yarak, Sterre, Jenna, Aydin en Tender.
25-06-2014

De HD en ED uitslag van Aydin zijn binnen. HD-A en ED vrij. Ik ben supertrots op haar. Gelijk weer wat nieuwe foto's van haar op haar eigen pagina geplaatst.

Eindelijk is kennel Taigaro op Facebook! Je kan ons vinden via www.facebook.com/kenneltaigaro

28-03-2014

Afgelopen weekend hebben Pia en ik schitterende resultaten bereikt op 2 shows.

Op zaterdag 22 maart op de kampioensclubmatch in Belgie: Jip 1U in de tussenklasse.
Taigaro Fabulous Nuttah (Frenn) 1U in de jeugdklasse en tevens best Junior in show. Taigaro Happy Hunter (zoon van Sterre en Yarak) werd 1VB (very promissing) in de baby klasse.

Op zondag 23 maart op de show in Leiden: Taigaro Amazing Aspen (herder Aydin) 1ZG in de jeugdklasse.
Frenn 1U in de jeugdklasse, beste teef en BOB.

Zie voor foto's hun eigen pagina.

16-12-2013 Op de Winner show van 13 en 14 december 2013 heb ik schitterende resultaten behaald! Ik ben natuurlijk super trots op mijn eigen gefokte teefjes en Jip.

Taigaro Eyecather Espen (Balou) eigenaar G. Meijer en handler Anca Molenaar: 1U in de tussenklasse, beste teef en beste van het ras, Winster 2013.Taigaro Fabulous Nuttah (Frenn) op 13 december 1VB in de babyklasse en op 14 december 2VB in de babyklasse.
Arctic Aivik Furry Jip op 13 december 3U in de tussenklasse en op 14 december 1U in de tussenklasse en beste reu, Winner 2013.

04-04-2013 Op 3 februari 2013 is het schitterende elftal van Tender en James geboren.
We hebben een hele drukke maar ook zo gezellige tijd achter de rug met deze deugnieten.
Een dochter van Tender blijft bij ons, ze heet Aydin en Duke blijft verbonden aan onze kennel, maar gaat bij Tessa in Frankrijk wonen.
We hebben het hele nest op DM laten testen. 7 van de 11 pupjes zijn vrij van DM en de overige 4 drager. We zijn superblij met dit schitterende resultaat.
We wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier met deze fantastische pups.
17-01-2013 Sneeuwpret Taigaro Pack, vandaag weer heerlijk naar het bos geweest, maar met sneeuw is het nog veel leuker! De honden hebben weer heerlijk genoten en ik ook! Klik hier om het album te bekijken.
02-07-2012 Het heeft even geduurd, maar hier komt dan eindelijk weer wat nieuws van de afgelopen tijd.

We zijn met een aantal jonge honden van ons naar verschillende shows geweest met mooie resultaten.
Dit heeft ook geresulteerd in de titel Nederlands Jeugd Kampioen voor Flynn (Fabulous Flame de Sanna Gourska) en Tybor (Kiak's Tybor Tiger of Power). Zie voor meer resultaten op de eigen pagina van Flynn, Tybor, Kenai, Sterre en Tender.

Verder is Tender voor HD en ED onderzoek geweest met het volgende schitterende resultaat: HD- A en ED vrij. Ook Flynn heeft HD-A, hoera!, en ogen vrij van PRA, cataract en goniodysplasie. Ze heeft wel distichiasis.

Ook zijn we met Kaissa nog naar Zwitserland geweest om haar te laten dekken door de schitterende reu Clarus. Rond 26 augustus worden haar pupjes verwacht. Zie verder op de pagina puppies.
Ondertussen is Taigaro Shining Sterre ook loops geworden. Zij wordt waarschijnlijk rond 11 juli gedekt, dus hou de puppy pagina in de gaten!

We hebben ook nog mooie nieuwe foto's gemaakt van Tender, Kenai, Sterre (Enigmatic Sterre de Sanna Gourska) en Tybor. Deze zijn te bewonderen op hun eigen pagina.
Veel kijkplezier!
05-06-2011 Op de kampioensclubmatch van de Ned. Samojedenclub op 5 juni j.l. hebben we weer mooie resultaten behaald.

Fabulous Flame de Sanna Gourska Veel Belovend in de puppyklasse

Crisandi's Tuaq Uitmuntend in de Open Klasse reuen
Taigaro Now or Never Nanuq 3U in de Kampioens Klasse reuen
Boogie Woogie de Sanna Gourska 1U in de Kamp. Klasse reuen en tevens beste reu
Taigaro Uyarak Unique Joey Son 1U in de Fokkersklasse reuen

Forever Friends Falun de Sanna Gourska 1U in de jeugdklasse teven
Taigaro Unique Yentl 3U in de tusseklasse teven
25-05-2011 Tijdens onze vakantie zijn Yarak en Jenna uit logeren geweest bij Rob en Lenie in Haarlem. Via deze link kunt u zien dat ze genoten hebben.
Rob en Lenie nogmaals bedankt voor de goede zorgen.
15-05-2011 Crisandi's Tuaq is, na het behalen van zijn laatste kampioenschap op de show in Goes definitief Nederlands Kampioen geworden. Kijk voor zijn showresultaten en nieuwe foto's op zijn eigen pagina.
19-03-2011 Forever Friends Falun is op haar eerste show (op 19 maart in Leiden) beste teef, beste van het ras en 4e in de rasgroep geworden! We zijn zeer trots op haar. Nad├Ęge bedankt voor dit geweldige hondje.Tevens zijn er nieuwe foto's van haar geplaatst op haar eigen pagina.
07-12-2010 De HD uitslag van Yarak is er: HD-A. Hoeraaaaa!

Tuaq is op op de show in Bleiswijk beste reu, beste van het ras en 7e in de rasgroep geworden.
Yarak is op de Winner show in Amsterdam jeugwinner'10, res.kamp. en defintief Nederlands jeugkampioen geworden.
Yentl is op de winnershow in Amsterdam jeugwinster'10, winster'10, beste teef en defintief Nederlands jeugdkampioen geworden.
We zijn supertrots op onze eigen gefokte kampioenen.
16-06-2010 Bowie is op de clubmatch van de Nederlandse Samojedenclub Beste Reu geworden en hiermee gelijk definitief Nederlands Kampioen.
Nieuwe foto's van Yarak, Tuaq en Bowie op hun eigen pagina.
22-03-2010 Op 19 februari ben ik samen met Wilma (van kennel Dunblane) Tugger terug wezen brengen naar zijn eerste eigenaar Ritva Hannuniemi (van kennel Vauhtitassun) in Lapland (Finland).
Om te zorgen dat Tugger weer geleidelijk kon wennen aan zijn nieuwe (oude) omgeving, zijn wij nog drie dagen bij Ritva gebleven. Het was dat weekend extreem koud (tussen -30 en -40 graden onder nul). We hebben nog twee schitterende sledetochten gemaakt en hebben Tugger heel relaxed bij Ritva achter gelaten. Ritva nogmaals bedankt voor de gezellige tijd in koud Lapland, veel plezier nog met Tugger.
Hij is een kanjer van een hond en we missen hem wel, maar we weten dat hij het prima naar zijn zin heeft in Lapland.
Kijk voor de laatste mooie foto's van Tugger op zijn eigen pagina.

Nieuwe foto's van Yarak, Yentl en Bowie op hun eigen pagina.
Sneeuw en actiefoto's van Nanuq en Tuaq zijn te zien bij Tuaq op zijn eigen pagina.
22-01-2010 Onze nieuwe kanjers Yarak en Yentl hebben nu ook een eigen sitepagina. Nieuwe foto's van Jenna, Eska, Tugger Johka en Sterre.
23-11-2009 Crisandi's Buniq Eska en Crisandi's Tuaq hebben beide HD-A, hoera!
29-09-2009 Nieuwe foto's van Nanuq, Tuaq en Sterre op hun eigen pagina.
14-06-2009 Kaissa heeft in navolging op haar moeder Kenai en oma Shakira de kampioensclubmatch 2009 gewonnen. We zijn zeer trots op haar. Tevens is dit een mooi eerbetoon aan haar, helaas veel te vroeg overleden, moeder Kenai die in 2002 en 2007 de kampioensclubmatch gewonnen heeft.
12-05-2009 Vanaf heden is het mogelijk om bij ons vers vlees voer aan te schaffen voor uw hond. Dit vlees is een compleet voer en is diepgevroren. Het gaat om de volgende merken: Dogshape, Degomeat en Farmfood Fresh. Voor meer info kunt u contact met mij opnemen.
14-03-2009 Zowel Eska als Tuaq hebben op hun eerste show gelijk ook hun eerste jeugd CAC behaald.
Kaissa is op de show in Leiden beste teef geworden en is hiermee gelijk ook definitief Nederlands kampioen geworden.
13-03-2009
De HD uitslag van Nanuq is binnen en is HD-A, hoera!
23-12-2008
Nieuwe foto's van de pups van Semmy en Akira. En nieuwe foto's van Eska
01-12-2008
Schitterende resultaten behaald op de Winnershow in Amsterdam met Nanuq, Kaissa en Johka!
08-11-2008
Nieuwe foto's van Bowie, Nanuq, Johka, Kaissa Tuaq en Eska op hun eigen pagina.
19-05-2008
Totaal verslagen zijn wij door het zeer plotseling overlijden van Kenai op de veel te jonge leeftijd van 6 jaar en 10 maanden. 2e pinksterdag s'avonds werd zij plotseling ernstig ziek en na een aantal onderzoeken bleek zij maagkanker met uitzaaiingen in de lever te hebben. De dierenarts kon niets anders meer doen dan haar uit haar lijden te verlossen. We hebben op woensdag 14 mei de vreselijke moeilijke beslissing genomen om haar te laten gaan. Kenai heeft genoten van haar korte leven en wij van haar. Ze was de trots van onze kennel om haar schitterende uiterlijk maar zeker ook om haar fantastische zachte karakter.
Alle honden en gezinsleden zijn hier kapot van en missen haar vreselijk.
Kenai: het ga je goed achter de regenboog.
29-03-2008
Zeer onverwacht hebben we Shakira moeten laten inslapen op de leeftijd van 12,5 jaar. Ondanks de pijn die ze had bleef ze tot op het laatste moment de vrolijke speelse sam waar we zo van genoten hebben. We missen haar vreselijk. In een half jaar tijd hebben we afscheid moeten nemen van de 2 fantastische kanjers waar we onze huidige lijnen op voort bouwen. We hopen dat Shakira's geweldige karakter lang blijft voortbestaan in haar nakomelingen.
12-03-2008
HD uitslag van Kaissa en Bowie ontvangen, beide hebben HD A (hoera!!!)
24-11-2007
Kaissa is in 1 dag tijd Jeugdwinster '07, Winster '07 en Nederlands Jeugdkampioen geworden op de Winnershow in Amsterdam.
Het Nederlands Jeugdkampioenschap heeft zij behaald op de leeftijd van 12 maanden in maar 4 shows. Wij zijn zeer trots op haar. Kijk voor meer info en nieuwe foto's op haar eigen pagina.
14-10-2007
Taigaro Kenai's Daughter Kaissa is Bundesjugendsieger 2007 geworden op de show in Dortmund.
27-9-2007
In mei 2008 hebben wij een nestje gepland tussen Vauhtitassun Johka en Arctic Aivik Timisch.
20-9-2007
Vandaag hebben wij helaas Kayuk op de leeftijd van 13 jaar en 10 maanden moeten laten inslapen. Wij hebben aan hem een fantastische reu gehad en zullen hem niet snel vergeten.
16-09-2007
Op 16 september zijn we naar de Kees- en Poolhondenshow in Zuthpen geweest. Er waren 31 samojeden ingeschreven en de keurmeester was Pieter Burema.
Boogie Woogie de Sanna Gourska(Bowie) is met 10 maanden jong 1e in de jeugdklasse geworden(1U), beste reu en beste van het ras en 3e in de rasgroep.
Vanderbilt's Tug O'war(Tugger) is 1e in de openklasse (1U) geworden en res. CAC.
Taigaro Kenai's Daughter Kaissa is 2U in de jeugdklasse geworden.
Najaar 2007 is er een nestje gepland in kennel Renigma met Arctic Aivik Tsu Nami en Vanderbilt's Tug O'War. Kijk voor meer info op www.samojede.org
Schitterende samojedenkalender te bestellen via www.lulu.com/content/981071
Showresultaten van de show in Rotterdam op 26 augustus:
Tugger 1U in de open klasse en res. CAC en res. CACIB
Kaissa 1U in jeugdklasse en res. CAC
Bowie 1ZG in jeugdklasse
Kenai is op 20 augustus bevallen van 1 reutje. Kenai en zoon Naduq maken het goed.
Tugger is vandaag op de show in Luik beste reu en beste van het ras geworden.
Vandaag zijn we met Kenai voor een echo geweest en ze blijkt drachtig te zijn.